17 humoristiske børnefabler baseret på FNs 17 Verdensmål

Inspirér til passion for bæredygtighed og inspirér børn til at forstå, hvordan de 17 FNverdensmål kan redde planeten!

Om 17 Fabler – serien af ​​bøger
Jeg har undervist i bæredygtighed i mange år. Siden 2016 har jeg forsøgt at undervise i FNs Verdensmål til børn og voksne, men på en eller anden måde er disse fantastiske og vigtige mål meget vanskelige at lære om og endnu vanskeligere at undervise i.

Jeg bestemte mig for at skrive en serie af børnefabler til at kommunikere til 5-12 år gamle børn om verdensmålene og på en eller anden måde fungerede det. Pludselig lyttede børnene, de grinede og måske vigtigst: De blev nysgerrige og vidensbegærlige – de ønskede at forstå og diskutere dilemmaerne. Det var en stor succes, og flere forældre og lærere bad mig om at offentliggøre bøgerne.

Non-profit: Går til velgørenhed
Planen er at et evt. overskud fra bogsalget skal gå til velgørenhed. Vi samarbejder med et dansk/ghanesisk børneprojekt i Ghana (www.fromhearttohand.dk) som overskuddet vil gå til.

Derfor besluttede jeg at skrive alle 17 fabler og få dem udgivet over hele verden. For eksempel kan lærere og forældre lære og kommunikere med børn om disse vigtige spørgsmål.

De fem første mål er klar til offentliggørelse. Jeg har fundet en fantastisk illustrator, der har afsluttet den første bog “Luis Lama og uromagerne” og arbejder på de næste fire bøger. Nu har jeg brug for finansiering for at kunne skrive og betale for illustrationer, professionel redaktør og oversættelse.

Historierne er bakket op ad folk i hele verden. Jeg har bedt en del af dem oversætte og læse en del af historien op på deres eget sprog. Se det her:

Bøgerne vil blive offentliggjort på engelsk og dansk med det samme, men jeg vil arbejde på hurtige oversættelser til tysk og spansk og mere kan komme, hvis der er efterspørgsel.

I stedet for at lave en enorm kickstarter kampagne og forsøger at rejse penge til 17 bøger, har jeg besluttet, at denne kampagne kun handler om de første fem bøger (som alle er klar til at offentliggøre i den nærmeste fremtid). Hvis denne kampagne lykkes, vil jeg skrive de næste 6 historier og lave en ny kampagne senere i 2018.

Historierne bliver alle illustreret af en ung talentfuld dansk illustrator. Mød Simon her:

Risici og udfordringer
De første fem bøger (som denne kickstarter handler om) er under professionel redigering og illustrationerne er næsten komplette.Jeg er meget tæt på at kunne trykke bøgerne, og på dette tidspunkt forventer vi ikke nogen problemer med at kunne sende alle belønninger i december måned.

“Ronny Ræv og drømmeskoven" - Mål 1: Ingen fattigdom

Ronny er opvokset i en papkasse i en baggård i en storby. Han bliver adskilt fra sine forældre, så han tager ud for at finde “Drømmeskoven”. Han kan ikke finde skoven, men finder et samfund, der hjælper ham med at finde en anden vej i sit liv.

“Pia Pandabjørn og den gnavende sult" - Mål 2: Ingen sult

Pia Pandabjørn bor i et område, hvor bambus pludselig holder op med at vokse. Efter en lang tid med sult underviser en abe familien i bæredygtigt landbrug.

"Gabriella Gorilla og de summende myg" - Mål 3: God sundhed og velvære

Gabriella er blevet stukket af en myg med sygdom. Der er ingen læger i hendes distrikt, så hun skal gå på et eventyr for at finde hjælp.

"Luis Lama og uromagerne" - Mål 4: Kvalitetsuddannelse

Luis kommer i problemer på grund af en kedelig lærer og bliver sparket ud af skolen. Han skal tage et job, der virker og arbejder hårdt for at støtte sin familie. Da han får en kone og et barn, er han klar over, at han skal give sine børn en bedre chance i livet.

“Gitte Gepard og de uretfærdige Lpmmepenge" - Mål 5: Ligestilling mellem mænd og kvinder

Gitte får lommepenge som sin bror. Men en dag finder hun ud af at han får mere end hende.  I første omgang bliver Gitte rasende, men det vender til nysgerrighed, og hun beslutter sig for at finde ud af hvorfor, og om hun er den eneste søster, der bliver snydt sådan!